When you explain it, it becomes BANAL.

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Κατηγορία: Τρόπος ζωής
#Μόδα
Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Ρε παιδιά, πάντα το ’χα απορία. Ποιος είναι αυτός ο Μανωλιός; Και πώς τα έβαλε τα ρούχα του, δηλαδή; Ας μας πει κάποιος! Εμένα, πάντως, μου δίνει την αίσθηση πως έκανε μια τρύπα στο νερό και, εν τέλει, άκρη δεν έβγαλε με το τι θα φορέσει. Και, παρόλο που δεν το ξέρω το παιδί, τον νιώθω, γιατί έτσι είμαι κι εγώ κάθε Σεπτέμβρη – και Οκτώβρη, μη σου πω. Δεν βγάζεις άκρη με τον καιρό. Μια κρύο, μια ζέστη, μια έτσι, μια γιουβέτσι, ούτε γκόμενος να ’ταν. Το πρωί καλοκαίρι, το βράδυ χειμώνας, άντε να βρεις τι να φορέσεις! Να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα; Να ανεβάσεις τα καλοκαιρινά; Είναι που είναι έτσι ο καιρός, επηρεάζει και ο Ζυγός που έχει την τιμητική του αυτούς τους μήνες, είσαι και έπειτα από καλοκαιρινές διακοπές... Ε, όπως καταλαβαίνεις, δύσκολα τα πράγματα. Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, είστε τυχεροί, γιατί διαβάζετε το Banal και, κατ’ επέκταση, τις υπέροχες συμβουλές μου!

 

1. Ξεκινάμε με ξεκαθάρισμα και οργάνωση. Κάποια ρούχα είναι τελείως καλοκαιρινά, είτε από άποψη εφαρμογής είτε από άποψη στυλ, οπότε καλύτερα αυτά να τα πακετάρεις για του χρόνου, για να μην πιάνουν χώρο άδικα στην ντουλάπα σου και σε μπερδεύουν. Το ίδιο ισχύει και με τα πολύ καλοκαιρινά παπούτσια και, φυσικά, με τα ρούχα παραλίας και τα μαγιό. Και μιας που τα βάζεις στις πάνω ντουλάπες, κάνε και ένα ξεκαθάρισμα, ευκαιρία!


2. Εστιάζουμε στα ρούχα-μπαλαντέρ. Κάποια ρούχα δεν έχουν εποχή και τα φοράμε όλον τον χρόνο ή είναι πολύ χρήσιμα γι’ αυτές τις ενδιάμεσες εποχές που μας ταλαιπωρούν. Εδώ σου έχω κάποια ενδεικτικά.

–> T-shirts: Τα φοράμε χειμώνα-καλοκαίρι, είναι άνετα, ευκολοφόρετα, υπάρχουν χιλιάδες σχέδια για όλα τα γούστα και φοριούνται πολύ ωραία τόσο με παντελόνια και φούστες όσο και μέσα από φορέματα, που είναι και μεγάλο τρεντ.

–> Τζιν: Τα τζιν για ’μένα είναι ό,τι και η Πέγκυ για τον Μάνθο. Μπορεί να σου αρέσουν πολλά, μπορεί να θέλεις πολλά, αλλά το τζιν είναι η μοναδική σου αγάπη. Μπορείς να το φοράς όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Πλέον βγαίνουν σε πολλά χρώματα και πολλές γραμμές, ώστε να βρεις αυτό που σε βολεύει. Και όλοι ξέρουμε πως, άμα βρεις αυτό το ένα και μοναδικό που γίνεται ένα με το είναι σου, δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις εύκολα. Και όταν λέμε τζιν, δεν μιλάμε μόνο για παντελόνια, φούστες και φορέματα, αλλά –φυσικά– και για τα πολυαγαπημένα τζάκετ.

–> Φορέματα: Τα φορέματα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για τέτοιες εποχές, καθώς είναι ανάλαφρα και δροσερά. Μαζί με ένα τζάκετ ή ένα πουλοβεράκι, είσαι πανέτοιμη για το ενδεχόμενο ψύχρας, αλλά, παράλληλα, το βγάζεις, μόλις ζεσταθείς. Όπως είπαμε παραπάνω, τα φοράς και με ένα T-shirt ή και με ένα μακρυμάνικο από κάτω και, με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και το αμάνικο φόρεμά σου με τα ραντάκια φοριέται άνετα το φθινόπωρο. Επίσης, μόλις πιάσει το πιο πολύ κρύο, βάζεις και ένα καλσόν και ποιος σε πιάνει!

–> Λεπτές ζακέτες, που είναι φουλ τάση μαζί με πολύ λεπτό καλοκαιρινό ραντάκι, ασορτί πολλές φορές, αλλά και όχι. Και, φυσικά, λεπτά πουλοβεράκια και φούτερ, ειδικά ovesized. Έτσι, για να είμαστε και cool.


3. Για το τέλος άφησα τα παπούτσια. Πραγματικά, μπορείς να βάλεις από πέδιλο με κάλτσα (ήταν πολύ μπροστά οι Γερμανοί) μέχρι μπότες και ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Αλλά εγώ ψηφίζω All Star και, γενικώς, sneakers. Είναι άνετα, όχι πολύ ζεστά, και τα τελευταία χρόνια φοριούνται κυριολεκτικά παντού και με τα πάντα.

 

Αυτά από ’μένα! Καλό χειμώνα να έχουμε, χωρίς καραντίνες, γιατί δύο χρόνια με πιτζάμες πάνε πολύ!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου