When you explain it, it becomes BANAL.

Banalιεύοντας στο ίντερνετ #20

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Banalιεύοντας στο ίντερνετ #20

Γεια σας, γεια σας, γεια σας! Έφυγαν σιγά σιγά τα πολλά τα κρύα και τώρα που ανοίγει ο καιρός είπα και εγώ να ασχοληθώ και πάλι με τις δυο μεγάλες μου αγάπες: το θέατρο και τη μουσική. Αυτή τη φορά τα συνδύασα και σας προτείνω τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά και μόνο για θεατρικές παραστάσεις και που μου έχουν κλέψει την καρδιά! Κάποια από αυτά είναι διασκευές, αλλά δεν παύουν να είναι υπέροχα.

 

🎵 Ξεκινάμε με το Βαλς του Ορφέα από την παράσταση Ευρυδίκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Αγαπημένη μου βερσιόν αυτή της Κατερίνας Πολέμη με τη Δήμητρα Σελεμίδου.

🎵 Πάμε σε ένα άλλο μου αγαπημένο, ερμηνευμένο από τον Βλάσση Μπονάτσο για την παράσταση Βίκτωρ Βικτώρια με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο λόγος για το Τι μου συμβαίνει. Απλά το αγαπώ!

🎵 Πάμε τώρα σε μία πιο σύγχρονη εκδοχή του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας από τον Δημήτρη Μαραμή με το τραγούδι Την Αρετούσα στο Κουρφό που ερμηνεύει καταπληκτικά ο Θοδωρής Βουτσικάκης. (Τον έχω αναφέρει σε προηγούμενο τεύχος, αν θυμάστε.)

🎵 Και φυσικά δεν θα αφήσω έξω την Απλή Μετάβαση, την αγαπημένη μου μουσική παράσταση των τελευταίων χρόνων, με όλα της τα τραγούδια. Κάποια από τα πιο αγαπημένα μου είναι τα Πάμε πάλι, Μοιρασμένος και Κάποιος να με σύρει. Πραγματικά, δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω!

🎵 Ξέρω όμως να σας προτείνω ένα μουσικό αφιέρωμα του ραδιοφωνικού σταθμού 9,89, το αφιέρωμα Το θεατρικό τραγούδι – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, που θα το βρείτε στη μουσική πλατφόρμα που ξεκινάει από «You» (μην κάνουμε και διαφήμιση!).

 

Μη σταματάτε να Banalιεύετε. Φιλάκια!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου