When you explain it, it becomes BANAL.

Δείξε μου τα νύχια σου, να σου πω ποιος είσαι!

Κατηγορία: Τρόπος ζωής
#Μόδα
Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Δείξε μου τα νύχια σου, να σου πω ποιος είσαι!

Νομίζω ότι αυτός ο τίτλος είναι από τους πιο άκυρους της ενότητας αυτής (που δεν είναι και λίγοι), αλλά εν μέρει στέκει. Άμα το καλοσκεφτείς, λέει πολλά το νύχι για τον άνθρωπο (ή και όχι), αλλά μιλώντας με βάση προσωπικές εμπειρίες, εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που «ξεσπάνε» στα νύχια τους – από το να τα τρώω στις κακές μου μέχρι να τα «ζωγραφίζω» στις καλές μου.

Προφανώς, όμως, δεν θα συζητήσουμε για τα δικά μου νύχια (προς το παρόν τουλάχιστον), αλλά για το nail art. Έχοντας μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για την Τέχνη, ο όρος «art» ως δεύτερο συνθετικό σε ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας αποτελεί μεγάλο trigger για ’μένα. Μέχρι που ασχολήθηκα πιο εκτεταμένα και άρχισα να ανακαλύπτω πραγματικά αξιόλογες δουλειές που αγγίζουν άνετα την τέχνη: από φοβερά ρεαλιστικές ζωγραφιές πάνω σε νύχια μέχρι αφηρημένες χρωματικές συνθέσεις και ακόμα και μικρά γλυπτά. Σε κάποιες περιπτώσεις, πολλά από αυτά θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν εκθέματα σε κάποια γκαλερί (ειδικά μετά τα τόσα που έχουμε δει κατά καιρούς σε εκθεσιακούς χώρους). Φυσικά, όμως, δεν είμαστε εδώ, για να πούμε αν είναι ή δεν είναι το nail art μια σύγχρονη μορφή των «καλών» τεχνών, γιατί πρώτα απ’ όλα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι τέχνη, πόσω μάλλον τι ανήκει σε αυτήν. Απλώς ήθελα να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για το νέο μου χόμπι, αλλά και να μοιραστώ μαζί σας τους αγαπημένους μου nail artists!

Αναφέρω τα προφίλ τους στο Instagram, καθώς εκεί μπορείτε να δείτε τη δουλειά τους:

 

💅 vivxue

Τη γνώρισα στο TikTok, αλλά φυσικά έχει και Instagram. Η κοπέλα ζωγραφίζει – μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ως επί το πλείστον, ζωγραφίζει προσωπογραφίες φανταστικών χαρακτήρων ταινιών, celebrities και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.

 

💅 nailsbymei

Όχι τόσο κοντά στη δική μου αισθητική, αλλά παρ’ όλα αυτά θεωρώ τη δουλειά της πολύ εμπνευσμένη, πρωτοποριακή, τολμηρή και σίγουρα άξια αναφοράς, καθώς αποτελεί πηγή έμπνευσης.

 

💅 chelseaqueen

Πολύ πιο «φορέσιμα» νύχια, αλλά παράλληλα και πολύ εμπνευσμένα. Δεν έχουν υπερβολή ούτε στο μήκος ούτε στα υλικά, είναι όμως πολύ όμορφα και ξεχωριστά, συνάμα και πρακτικά. Κάποια από αυτά θυμίζουν πολύ πίνακες του Νεοπλαστικισμού και γενικότερα της αφηρημένης ζωγραφικής.

 

💅 Τελευταία και καλύτερη: artfriendlyclub

Γιατί, άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Πέρα από την πλάκα, τα καλύτερα νύχια που κυκλοφορούν στο ελληνικό Instagram είναι «made in Corfu». Ωραία, πρωτότυπα και τέλεια εκτελεσμένα σχέδια με καλλιτεχνική αισθητική. Από τις πιο αξιόλογες δουλειές που έχω δει στην Ελλάδα. Συγκρίνεται άνετα με τις καλύτερες του εξωτερικού!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου