When you explain it, it becomes BANAL.

Είσαι Παρθένος και φαίνεσαι!

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Είσαι Παρθένος και φαίνεσαι!

Επιτέλους, έφτασε ο αγαπημένος μου μήνας. Το πρώτο σκίρτημα του φθινοπώρου, η δειλή πρώτη εμφάνιση της δροσούλας και τα γενέθλια των πιο κουλ και επιτυχημένων ανθρώπων που έχει βγάλει η ανθρωπότητα. Ενδεικτικά, κάποιοι Παρθένοι που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας: Αύγουστος Καίσαρας, Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας, Μάικλ Τζάκσον, Φρίντριχ Χέγκελ, Λέων Τολστόι, Τζων Λοκ, Χ. Τζ. Γουέλς, Στίβεν Κινγκ και άλλοι.

Άλλοι σφάξαν κόσμο, άλλοι έγραψαν βιβλία, άλλοι φιλοσόφησαν, άλλοι κάναν moonwalk, το σίγουρο είναι πως όλοι τους άγγιξαν το μεγαλείο και την αιωνιότητα. Πώς να μην είσαι περήφανος που γεννήθηκες υπό τον αστερισμό της Παρθένου! Είχα λοιπόν κι εγώ την τύχη να τα προγραμματίσει σωστά η μητέρα μου και να γεννηθώ τον μήνα που η ενέργεια του σύμπαντος κάνει πάρτι και χαρίζει δώρα στα νεογέννητα παιδιά. Ή τουλάχιστον έτσι λέμε... Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Σε πολλούς από εσάς, που δεν είστε Παρθένοι, άλλα έχετε φίλους Παρθένους (αρκεί να μην προκαλούν), έχουν γυρίσει ήδη τα μάτια δέκα φορές και κράζετε από μέσα σας, γιατί δεν αντέχετε αυτά που διαβάζετε. Όμως σήμερα είμαι εδώ για εσάς, φίλοι μου. Ρώτησα τον κόσμο γύρω μου και συγκέντρωσα τα 5 πράγματα που δεν αντέχει ο υπόλοιπος πλανήτης... στους Παρθένους.

 

Νούμερο 1: Είναι επικριτικοί και απόλυτοι

Ναι, ντάξει, δεν θα διαφωνήσω εντελώς. Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Η αλήθεια είναι ότι δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Αν έρθεις να μας ζητήσεις συμβουλές για τον/την πρώην που σε κεράτωσε και δεν ξέρεις αν πρέπει να του/της δώσεις δεύτερη ευκαιρία, μάλλον έχουμε στήσει ήδη βωμό με ομοίωμά του και το ’χουμε κάψει. Δυστυχώς, για εμάς δεν υπάρχει γκρι, τα περισσότερα είναι άσπρα/μαύρα, και άμα κάποιος θέλει να μείνει στην γκρίζα ζώνη, θα υποστεί τον θυμό και το μένος μας. Είναι μέρος της γοητείας.

 

Νούμερο 2: Νομίζουν ότι έχουν πάντα δίκιο

Κοιτάξτε, εδώ... γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε; Συνήθως έχουμε δίκιο. Όπως αποδεικνύει και η διακριτική τοποθέτηση προϊόντος από πάνω, και διορατικοί είμαστε και αντικειμενικοί είμαστε και ιστορία γράφουμε και πέφτουμε συνήθως μέσα στις προβλέψεις. Οπότε, κόσμε, άμα σε πειράζει αυτό το χαρακτηριστικό, μάλλον σ’ ενοχλεί που οι περισσότερες συζητήσεις μαζί μας καταλήγουν στο πολυαγαπημένο: «σ’ τα ’λεγα!», με δαχτυλάκι τοποθετημένο στο κεφάλι.

 

Νούμερο 3: Έχουν εμμονή με το πρόγραμμα

Να πω σε τούτο το σημείο ότι αυτό το συγκεκριμένο προσπαθώ να το αλλάξω. Όοοχι, δεν έχω λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω πριν κλείσω τα 30 και αγχώνομαι, γιατί η ώρα κοντοζυγώνει, απλώς θέλουμε να έχουμε μια ιδέα πού πάμε, βρε παιδί μου. Τι θα κάνουμε τις επόμενες 2, 3, 10, 6.725 μέρες. Τόσο κακό είναι; Είναι λίγο αγχωτικό να πλέεις στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Επειδή όμως καμιά φορά είναι και απελευθερωτικό, να ξέρετε, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να τ’ αλλάξουμε! Στηρίξτε μας και θα τα καταφέρουμε μαζί.

 

Νούμερο 4: Η θα πετύχουν ή θα πεθάνουν προσπαθώντας

Ναι... ἤ τάν ἤ ἐπί τᾶς είναι η φάση στη ζωή μας. Κάποιοι από εμάς, όχι όλοι, έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό που εμείς αποκαλούμε αποτυχία. Και τονίζω το «εμείς», γιατί η δική μας σύμβαση για το τι είναι αποτυχία και τι όχι είναι συνήθως διαφορετική από τον υπόλοιπο κόσμο. Ίσως γι’ αυτό να καταλήγουμε επικριτικοί και απόλυτοι. Και ναι, και αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε, μην κάνετε έτσι. Για εσάς δουλεύουμε... Αν δεν παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως, πώς θα βγουν αυτοί που θα γράφουν ιστορία; Ε;

 

Νούμερο 5: Είναι υπερβολικά ευαίσθητοι

Και από αυτό είμαστε. Περήφανα σας λέω: «ναι». Μπορεί σε πρώτη επαφή να φανούμε σαν παγόβουνα που στουκάρουν πάνω κρουαζιερόπλοια, όμως αυτό που ξέρουμε όλοι στο κουρμπέτι είναι ότι, αν υπάρχει κάτι εύκολο, είναι να πληγώσεις έναν Παρθένο. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα πάρουμε όλα μέσα μας, να μην τα αναλύσουμε με ακαδημαϊκή σχολαστικότητα και μετά να μην καταλήξουμε να γινόμαστε χίλια κομμάτια και να κλαιγόμαστε παντού. Και αυτό μέρος της γοητείας μας.

 

Συμφωνείτε, διαφωνείτε, τα σχόλια δικά σας... Όμως, για να κλείσω το ευχάριστο άρθρο του μήνα, να πω από τη δική μου πλευρά πως, αν δώσεις ειλικρίνεια και αγάπη σ’ έναν Παρθένο, θα σου αφήσει την καρδιά του σ’ ένα κουτάκι, να έχεις να παίζεις. Μπορεί να είμαστε ενοχλητικοί, να γκρινιάζουμε συνέχεια, μπλα μπλα μπλα, όμως είμαστε πολύ καλοί φίλοι, προσπαθούμε να βοηθάμε όσο περισσότερο γίνεται και αγαπάμε χωρίς περιορισμούς και όρια, από τα βάθη της καρδιάς μας. Έχουμε πολύ καλή σχέση με την τέχνη (οι περισσότεροι ασχολούνται με κάτι καλλιτεχνικό), έχουμε χιούμορ, αυτοσαρκαζόμαστε χωρίς κόμπλεξ και μας αρέσει να ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούρια πράγματα.

Αυτά από ’μένα για τον μήνα Σεπτέμβρη, κάπως πιο ελαφριά, με αέρα κοσμοπόλιταν. Να φροντίζετε τα Παρθενάκια που έχετε δίπλα σας. Δώστε τους μια αγκαλιά και σκάστε σπίτι τους απροειδοποίητα, έτσι, για να τους τη σπάσετε. Χρόνια πολλά σε όσους έχουν γενέθλια αυτές τις μέρες, και ναι:

Παρθένος είμαι και φαίνομαι!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου