When you explain it, it becomes BANAL.

Νέοι, κεραυνοβόλοι έρωτες και πώς να τους αντισταθείς

Κατηγορία: Τρόπος ζωής
#Μόδα
Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Νέοι, κεραυνοβόλοι έρωτες και πώς να τους αντισταθείς

Θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα tips για την προσωπική ζωή πολλών από εμάς, αλλά όχι! Θα ξεκινήσουμε απ’ τα πιο εύκολα και θα προσπαθήσουμε να μετριάσουμε την ακόρεστη ανάγκη μας για άσκοπες αγορές. Θα μου πεις, με τόσους πειρασμούς τριγύρω και με τόσες ευκολίες που προσφέρει πλέον το διαδίκτυο, είναι εύκολο; Όχι, δεν είναι, αλλά άμα υπάρχει καλή θέληση, όλα γίνονται.

Σκοπός δεν είναι να μην ξαναψωνίσουμε, αλλά να διακρίνουμε τι έχουμε ανάγκη, πότε το έχουμε και –κυρίως– αν το θέλουμε πραγματικά, γιατί στο κομμάτι της μόδας και του στιλ, πραγματική ανάγκη, με την κανονική την έννοια της λέξης, δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει η ανάγκη της αισθητικής και ψυχικής μας ευχαρίστησης, τόσο μέσω της διαδικασίας αυτής καθαυτή –το γνωστό, το καλό το shopping therapy– όσο και μέσω της απόκτησης ενός αντικειμένου που μας προκαλεί χαρά.

Άρα, για να μη βρεθούμε τελείως άφραγοι (πράγμα διόλου δύσκολο στις μέρες μας) και μ’ ένα βουνό από άχρηστα αντικείμενα, ας μοιραστούμε κάποια κολπάκια, ώστε να αποφύγουμε τις φευγαλέες και άσκοπες αγορές της στιγμής, χωρίς όμως να καταπιεστούμε, γιατί όπως και να το κάνουμε, τα ρούχα κι όλα αυτά, για κάποιους από εμάς, είναι χαρά!


1. Το είδες, το ερωτεύτηκες, το θέλεις... Αλλά μην το πάρεις! Κάτσε λίγο, περίμενε πρώτα, άσε να περάσουν λίγες μέρες –και πολλές, μη σου πω– και άμα το θες και το σκέφτεσαι ακόμα, τότε ναι, πάρ’ το. Επίσης, μια πολύ καλή λύση είναι να περιμένεις μέχρι τις κοντινότερες εκπτώσεις – εκτός κι άμα καίγεσαι τόσο πολύ!

2. Έχεις την «ανάγκη» να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου ή έστω να πάρεις κάτι καινούριο. Ωραία, κάνε ανταλλαγές! Με φίλες/ους, με συγγενείς, με όποιον θες, τέλος πάντων. Έτσι, και κάτι καινούριο θα πάρεις και λεφτά δεν θα χαλάσεις και δεν θα υπερφορτώσεις και την ντουλάπα σου. Άσε που θα περάσετε καλά και θα διασκεδάσετε. Τι άλλο θες... Ανταλλαγή-πάρτι!

3. Θες να κάνεις σόπινγκ απλά και μόνο γιατί βαριέσαι και δεν έχεις τι να κάνεις; Κι όμως, σου βρήκα τη λύση! Βγάλε όλα σου τα ρούχα από την ντουλάπα, τα συρτάρια, τα μπαούλα, κι απ’ όπου αλλού τα έχεις κρύψει. Δες τι θες, τι δεν θες (ευκαιρία για ξεκαθάρισμα και για το ανταλλαγή-πάρτι), και μετά βάλ’ τα όλα πίσω στη θέση τους ωραία και τακτοποιημένα. Μετά, άμα σου μείνει κουράγιο και χρόνος για ψώνια, τι να σου πω... ήρωας!


Οι εκπτώσεις είναι μεγάλη παγίδα, επειδή μας δίνουν την ψευδαίσθηση του κέρδους, με αποτέλεσμα να ψωνίζουμε αλόγιστα. Οι προσφορές αξίζουν για αγορές που θέλουμε να κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Έχε τον νου σου, για να μην παρασυρθείς. Σκέψου πρώτα αν όντως θες κάτι. Το ίδιο ισχύει και για τα thrift shop μαγαζιά.


Μοιράσου το με αγαπημένους σου