When you explain it, it becomes BANAL.

Πλατφόρμες και συμπάθεια 

Κατηγορία: Τέχνη
#Τηλεόραση
Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Πλατφόρμες και συμπάθεια 

Πλατφόρμες! Πολλές πλατφόρμες, με πολλές ταινίες και πολλές σειρές! Η πλειοψηφία έχει κάνει σίγουρα συνδρομή στο Netflix, το οποίο βέβαια όλοι το κράζουμε, αλλά επίσης όλοι έχουμε αφιερώσει χρόνο παρακολουθώντας τουλάχιστον μία τρασίλα. Ας είμαστε ειλικρινείς, χρειάζεται κι αυτό πότε πότε. Να αφήνουμε απλώς το λάπτοπ να παίζει μια άκυρη σαπουνόπερα ή ένα εφηβικό δράμα που βρήκαμε στο Netflix, ενώ τρώμε ή κάνουμε χαζοδουλίτσες. Και βασικά θέλουμε κάτι να αποφορτιστούμε από όλη αυτή τη σοβαρότητα που μας μουδιάζει τον εγκέφαλο.

Όμως! Πολλές φορές νιώθουμε πως η ζωή είναι πολύ μικρή, για να χαζεύουμε ανόητες σειρές ή ταινίες ή βίντεο στο Instagram, και πραγματικά αναζητάμε κάτι που θα φέρει λίγο πραγματικό ενδιαφέρον στον ελεύθερο –όταν έχουμε– χρόνο μας. Και μπορεί να φαντάζει εύκολη η νέα αλλαγή, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο. Ενώ λοιπόν θέλουμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο σε κάτι που μας ιντριγκάρει συναισθηματικά –γιατί αυτό κι αν έχει μουδιάσει– ή που θα μας βάλει σε σκέψεις που ίσως να μην κάναμε και ποτέ ή που θα μας προβληματίσει –μετά το κλάμα που ρίχνουμε, λίγο γι’ αυτό που μόλις είδαμε και πολύ ως ξέσπασμα για τα δικά μας–, γιατί τσιγκουνευόμαστε αυτά τα 10 ευρώ για συνδρομή (και) σε κάποια άλλη πλατφόρμα;   

Σκεφτόμουν λοιπόν τη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη Σέρρες, την οποία μάλιστα παρακολούθησα, και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, καθώς για μία ακόμα φορά μία σειρά του κατάφερε να με κάνει να γελάσω και να συγκινηθώ με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Δεν θα μιλήσω για το περιεχόμενο της σειράς – φυσικά θα την πρότεινα σίγουρα, γιατί όλοι οι χαρακτήρες είναι αρκετά ενδιαφέροντες και ο Γιώργος Καπουτζίδης τούς έχει φερθεί με απόλυτο σεβασμό, όπως κάνει πάντα, άλλωστε.

Η σειρά βρίσκεται στην πλατφόρμα του ant1+ και χρειάζεται συνδρομή. Ωστόσο, έχει και αυτή δωρεάν δοκιμή, και η συνδρομή της είναι πολύ οικονομική. Το γεγονός ότι μία νέα σειρά ενός διάσημου σεναριογράφου προβάλλεται για πρώτη φορά σε τέτοια πλατφόρμα με έκανε να αναρωτιέμαι αρκετά αν θα προσελκύσει κόσμο. Η αλήθεια είναι πως πολλοί σκέφτηκαν να τη δουν. Και αυτός είναι ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο. Πολλές φορές μέσα στη μέρα θέλουμε να βρίσκουμε νέες προτάσεις στον τρόπο διασκέδασής μας. Δεν μας αρκεί πάντα να βγούμε για το ποτό μας ή απλώς να αγοράσουμε κάτι που έχει κολλήσει στο κεφάλι μας σαν βδέλλα. Υποσυνείδητα έχουμε ανάγκη για πιο απλά, πιο ουσιαστικά πράγματα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις συναυλίες σε αγαπημένα μας μουσικά είδη. Όποια κι αν είναι αυτά, μας αφήνουν ένα έντονο συναίσθημα στο τέλος τους. Ανανέωση. Είτε ψυχολογικά είτε συναισθηματικά είτε εγκεφαλικά, ξανανιώνουμε. Είναι λοιπόν θέμα προτεραιοτήτων; Ή αναβλητικότητας;  

Όπως και να ’χει, ενίοτε μάλλον χρειάζεται να αναθεωρούμε τα θέλω μας και εμάς τους ίδιους. Ας δώσουμε στον εαυτό μας και κάτι καινούριο. Κάτι διαφορετικό, που θα μας βγάλει από το comfort zone μας. Έχουμε ανάγκη από νέες καταστάσεις και μπορούμε να τις προκαλέσουμε με ποικίλους τρόπους, ξεκινώντας από τις συνήθειές μας. Φυσικά, όλο αυτό δεν είναι τόσο απλό. Χρειαζόμαστε χρόνο και πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας χρόνο και κατανόηση. Απλώς ίσως θα πρέπει να μη μετράμε τη διασκέδασή μας σε λεφτά, αλλά σε ανάγκες. Να στηρίξουμε ανθρώπους που μας έχουν στηρίξει στο παρελθόν με τον τρόπο τους και μας έχουν δείξει ότι αξίζει να τους δώσουμε ευκαιρίες. Άλλωστε, πρώτα απ’ όλα για εμάς τους ίδιους θα το κάνουμε. 


Μοιράσου το με αγαπημένους σου