When you explain it, it becomes BANAL.

Ταξίδι στα Κύθηρα

Κατηγορία: Τρόπος ζωής
#Μόδα
Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Ταξίδι στα Κύθηρα

Κύθηρα μας έταξε ο Αγγελόπουλος και Κύθηρα δεν είδαμε. Για να μη σχολιάσω τον Κατσαρό, που σώνει και ντε τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε! Πώς δεν θα τα βρούμε, κύριε Κατσαρέ μου; Εδώ τα βρήκε ο Βαττώ το 1717 και τα ζωγράφισε κιόλας (L'Embarquement pour Cythere). Να μου πεις, από το μυαλό του τα φαντάστηκε, αλλά και πάλι, η προσπάθεια μετράει.

Εσείς, όμως, οι αναγνώστες του BANAL, κάνατε την τύχη σας, γιατί πέσατε σε –κατά το ήμισυ– ντόπια Τσιριγώτισσα, (εμένα λέω) που θα σας πει πως τα Κύθηρα θα τα βρείτε πολύ εύκολα! Είτε με το καράβι από τον Πειραιά, τη Νεάπολη, το Γύθειο ή και την Κρήτη, είτε με το αεροπλάνο από την Αθήνα και προσεχώς και από τη Θεσσαλονίκη. Άρα, δεν έχετε καμία δικαιολογία, σας περιμένω όλους!

Αλλά επειδή η τύχη σας δεν σταματάει εδώ, θα σας πω και τι συμπράγκαλα να πάρετε μαζί σας, για να σας διευκολύνω λίγο περισσότερο και γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλο παραφουσκωμένες βαλίτσες για διακοπές πέντε-δέκα-δεκαπέντε ημερών. Και επειδή οι δικαιολογίες της τεράστιας, παραφουσκωμένης βαλίτσας είναι πολλές, ας τις δούμε μία προς μία, για να δώσουμε μερικά tips για ένα ελαφρύτερο καλοκαίρι!

 

  • «Ααα, δεν πήρα πολλά πράγματα μαζί, αλλά παραγέμισε η βαλίτσα από τα παπούτσια!» Σαρανταποδαρούσα είσαι; Μόνο τότε το δέχομαι! Για όλους τους υπόλοιπους, δύο ζευγάρια παπούτσια είναι υπεραρκετά. Σίγουρα χρειάζεσαι ένα ζευγάρι αθλητικά ή ένα άνετο, ανοιχτό παπούτσι που θα το φοράς στο ταξίδι και θα το έχεις και για κάθε μέρα. Οπότε, αυτομάτως, για τη βαλίτσα μένει ΕΝΑ ζευγάρι της επιλογής σου – ίσως κάτι λίγο πιο γκλάμορους, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα! Επειδή, όμως, είμαι καλός άνθρωπος, και επειδή δεν πιάνει και χώρο, θα σε αφήσω να πάρεις και ένα ζευγάρι σαγιονάρες, χαλάλι σου!
  • «Αχ, είπα να πάρω αρκετά ρούχα, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να προκύψει!» Τι να προκύψει, καλέ; Σε νησί πας, και το πολύ για δέκα μέρες. Παραλία-ταβέρνα-δωμάτιο-μπαράκι! Τώρα, θα μου πεις, «ναι, αλλά δεν είναι όλα τα νησιά το ίδιο», κι ένα δίκιο το ’χεις. Αλλά, μεταξύ μας τώρα, λίγο πολύ ξέρουμε το ύφος και τις περιστάσεις που θα προκύψουν στον εκάστοτε προορισμό, οπότε πολύ απλά μπορούμε να έχουμε αποφασίσει το συνολάκι μας για την κάθε περίσταση πριν από το ταξίδι!
  • «Πωωω... Δεν ξέρω τι διάθεση θα έχω και τι συνδυασμούς θα θέλω να κάνω, γι’ αυτό λέω να τα πάρω όλα!» Ώπααα! Όλη την χρονιά βασικιά/ός/ό, φοράς το ίδιο συνολάκι μέρα παρά μέρα, και τις πέντε μέρες που θα πας διακοπές θα θυμηθείς να γίνεις φάσιο άικο και να πειραματιστείς με το στιλ σου; Σόρρυ κιόλας, αλλά ΟΧΙ! Άσ’ το κι αυτό μαζί με τη δίαιτα από Σεπτέμβρη. «Άρα, τι; Να μην ντυθώ ωραία στις διακοπές μου;» Όχι βέβαια! Θα ντυθείς φοβερά και όπως θες, αλλά θα έχεις βρει από πριν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις με όσο το δυνατόν λιγότερα κομμάτια γίνεται.
  • Τέλος, πετσέτες, αντηλιακά και γενικά όλα τα απαραίτητα της παραλίας καλύτερα βάλ’ τα εξαρχής στην τσάντα θαλάσσης σου, την οποία με σύνεση και μέτρο θα έχεις ετοιμάσει. Α, βάλε και τις σαγιονάρες! Επίσης, καλό θα είναι να μην κάνεις υπερβολές και με τα σαμπουάν, τις κρέμες και τα τοιαύτα. Μία λύση είναι να πάρεις συσκευασίες ή αποθηκευτικά μπουκαλάκια σε μέγεθος ταξιδίου, αλλά μπορείς να αγοράσεις μικρές συσκευασίες και στον προορισμό σου – και οι πιο χαλαροί μπορείτε να μην πάρετε και τίποτα, γιατί συνήθως οι περισσότεροι χώροι φιλοξενίας παρέχουν τέτοιου είδους προϊόντα.

 

Αλλά, όπως έχουμε πει, παιδιά, στην τελική, ό,τι θέλουμε φοράμε και όσα θέλουμε κουβαλάμε. Το νόημα είναι να περάσουμε καλά. Άντε, και καλές βουτιές!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου