When you explain it, it becomes BANAL.

Του colour-blocking τα εννιάμερα

Κατηγορία: Τρόπος ζωής
#Μόδα
Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Του colour-blocking τα εννιάμερα

Αχ... Τι μου θύμισα τώρα... TV Stars, Παρουσιάστε!, «του colour τα εννιάμερα». Αξίζει να ρίξετε μια ματιά! Αλλά, θα μου πεις, «πού κολλάει αυτό με το colour-blocking»; Κολλάει στο ότι η σύγχυση που επικρατεί στη συγκεκριμένη παρουσίαση, επικρατεί και για το colour-blocking. Είναι απλά μια τάση; Είναι κάτι που θα μείνει; Και, τέλος πάντων, ποια είναι αυτά τα χρώματα και πώς τα συνδυάζουμε, «ρε bro», που λέει και η νεολαία;

Για αρχή, ας κάνουμε μια πολύ μικρή ιστορική αναδρομή στο colour-blocking και στο πώς ενσωματώθηκε στη μόδα. Πατέρας του όρου και της τεχνικής αυτής θεωρείται ο Ολλανδός ζωγράφος Πιτ Μοντριάν (1872-1944), πάνω στις βάσεις του οποίου στηρίχθηκε στη συνέχεια και η μόδα, με πρώτο και καλύτερο (τουλάχιστον γνωστότερο) τον Ιβ Σεν Λοράν, ο οποίος για τη χειμερινή κολεξιόν του 1965 σχεδίασε τα μοτίβα του Μοντριάν πάνω σε φορέματα. Η απόπειρα αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και εδραίωσε για τα καλά τον όρο colour-blocking στη μόδα, κάνοντάς τον ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μεγάλη τάση. Οπότε, δεν θεωρώ πως είναι απλά μια μόδα των τελευταίων ετών, αλλά μια επιλογή με γερή βάση και αισθητική.

Στη μόδα του σήμερα, colour-blocking θεωρείται o συνδυασμός δύο και παραπάνω χρωμάτων. Για να μην μπερδευτούμε όμως με τα χρώματα και τους συνδυασμούς τους, ας πάμε να δούμε κάποια μικρά και βασικά tips για ένα καλό και τίμιο colour-blocking.

 

1.     Για αρχή, πρέπει να αναφέρω ότι το colour-blocking μπορεί να γίνει και με αξεσουάρ, χωρίς να έχουν τα ρούχα έντονους χρωματισμούς. Γι’ αυτό, το λευκό, το απαλό ροζ και γενικά τα nude, αλλά και οι αποχρώσεις του τζιν, αποτελούν μια ωραία βάση για τέτοιους πειραματισμούς.

2.     Επίσης, μια καλή και εύκολη αρχή είναι να συνδυάσουμε μόνο δύο χρώματα και στην πορεία να προσθέτουμε κι άλλα. Πολλοί λένε ότι πάνω από τέσσερα χρώματα είναι υπερβολή, αλλά θαρρώ πως, άμα το έχουμε, μπορούμε να βάλουμε όσα θέλουμε.

3.    Τώρα, όσον αφορά τα χρώματα, η πιο ασφαλής επιλογή είναι ο συνδυασμός διπλανών χρωμάτων (όπως τα βλέπουμε στον τροχό) και γενικότερα χρωμάτων που ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα, π.χ. όλα τα μπλε.



4. Οι πιο τολμηροί όμως μπορούν να παίξουν και με συμπληρωματικά χρώματα, δηλαδή με τα χρώματα που βρίσκονται απέναντι, π.χ. τα κόκκινα με τα πράσινα, τα μπλε με τα κίτρινα κ.ο.κ.. Και εννοείται πως τα συνδυάζουμε και όλα μαζί, και όμοια, και αντίθετα, και όπως θέλουμε!



5. Και τέλος, για ένα ακόμα πιο αρμονικό αποτέλεσμα, θα έλεγα να συνδυάζουμε χρωματισμούς της ίδιας τονικότητας και κατηγορίας, π.χ. τα παστέλ με τα παστέλ, τα neon μεταξύ τους κ.ο.κ.. Αλλά, μεταξύ μας τώρα, όπως θέλετε να τα συνδυάζετε! Όπως σας αρέσει!



Υ.Γ. Στο Pinterest μπορείτε να βρείτε πολύ ωραίες ιδέες για συνδυασμούς!

Μοιράσου το με αγαπημένους σου