When you explain it, it becomes BANAL.

Χιόνια στο καμπαναριό... τι να βάλεις στο χωριό;

Κατηγορία: Τρόπος ζωής
#Μόδα
Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Χιόνια στο καμπαναριό... τι να βάλεις στο χωριό;

Για αρχή, ας πούμε και μια «Καλή Χρονιά», με υγεία, χαρά, ευτυχία και όλα τα καλά, μπας και μας ακούσει το σύμπαν και αλλάξει τίποτα, γιατί έχει κάνα δυο χρόνια που δεν μας τα λέει πολύ καλά – κοινώς: μας έχει αλλάξει τα φώτα! Και μιας που είπα «φώτα», θυμήθηκα πόσο μου αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, αλλά και τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια. Και, θα μου πεις, «τώρα τα θυμήθηκες, βρε κορίτσι μου, που τελείωσαν τα Χριστούγεννα;». Τι να κάνω, βρε παιδιά, δεν πρόλαβα να γράψω στο προηγούμενο τεύχος. Ξέρω ότι ανυπομονούσατε και σας έλειψα, το ξέρω... Αλλά άμα το καλοσκεφτείς, καλύτερα τώρα, γιατί όσο να ’ναι μετά τις γιορτές είναι πολύ πιο οικονομικά τα ταξίδια (#φτωχεςπληντιμιες). Άσε που αυτά που θέλω να σας πω ταιριάζουν και για το Πάσχα που «κοντοζυγώνει», οπότε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.

Σε αυτό το τεύχος, που λέτε, θα σας βοηθήσω με τη γιορτινή σας βαλίτσα. Αλλά επειδή τα βασικά τα έχουμε ξαναπεί στην καλοκαιρινή βερσιόν και λίγο πολύ παραμένουν τα ίδια, αυτή τη φορά θέλω να εστιάσω στο είδος και κυρίως στο πού μπορείτε να βρείτε τα ρούχα. Κατ’ εμέ, στις γιορτές, το κιτς και το μάξιμαλ έχουν την τιμητική τους. Οι πούλιες, οι γούνες, τα φτερά και τα πίπουλα –που είναι και πολύ τάση φέτος (οικολογικά πάντα)– είναι must. Όπως προαναφέραμε όμως, είμεθα φτωχές, και αυτά κοστίζουν, οπότε μία είναι η λύση (καλά, η λύση ποτέ δεν είναι μόνο μία, αλλά αυτή προτείνω εγώ): τα second hand μαγαζιά! Πλέον υπάρχει πληθώρα τέτοιων καταστημάτων, είτε σε φυσική είτε σε ηλεκτρονική μορφή, στα οποία βρίσκουμε μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα, αλλά και σε τιμές. Εγώ θα σας παρουσιάσω μερικά από τα αγαπημένα μου.


1. Πρώτο και αγαπημένο, το Κilo Shop (Ερμού 120, Αθήνα), γιατί είναι το πρώτο second hand μαγαζί που ανακάλυψα. Εκτός αυτού, διαθέτει μεγάλη ποικιλία τόσο σε casual ρούχα όσο και σε πιο ιδιαίτερα και εκκεντρικά κομμάτια. Από άποψη τιμής, βρίσκεται κάπου στη μέση, αλλά αξίζει!

2. Το δεύτερο κατάστημα είναι το New Skin (Παλλάδος 24-24, Αθήνα). Διαθέτει τόσο φυσικό κατάστημα όσο και σελίδα στο Instagram. Έχει πολύ ιδιαίτερα και μοναδικά κομμάτια. Ωστόσο, οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά τι να κάνεις! Δεν μπορούμε να τα ’χουμε και όλα δικά μας.

3. Τρίτο αγαπημένο, το Like Yesterday’s (Πρωτογένους 16, Αθήνα), γιατί πέρα από ρούχα θα βρεις και πολύ εντυπωσιακά κοσμήματα και μπιχλιμπίδια σε πάρα πολύ καλές τιμές, συν τον σούπερ στιλάτο ιδιοκτήτη!

4. Και για το τέλος άφησα όλα αυτά τα συνοικιακά «μαγαζάκια» με μεταχειρισμένα ρούχα, που θα τα βρεις πλέον στις περισσότερες περιοχές και που ίσως δεν σου γεμίζουν και πολύ το μάτι, γιατί δεν τα πάνε καλά με το visual merchandising, αλλά με μια σύντομη επίσκεψη μπορεί να βρεις πολύ ωραία διαμαντάκια σε πάααρα πολύ οικονομικές τιμές!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου