When you explain it, it becomes BANAL.

Banalιεύοντας στο ίντερνετ #14

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Banalιεύοντας στο ίντερνετ #14

Γεια σας, γεια σας, γεια σας! Έφτασε ο Μάρτιος, ήρθε η Άνοιξη! Επιτέλους, χρώμα, λουλούδια, μουσική, κέφι, χορός, τραγούδι! Σε αυτό το τεύχος θα σας προτείνω κάποια μουσικά όργανα όχι και τόσο συνηθισμένα, τα οποία έχουν ως επί το πλείστον μοναδικό ήχο, αλλά και πολύ ωραίο σχεδιασμό, και αποτελούν και μία πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα για δώρο.

 

🎵 Καλίμπα

Ας ξεκινήσουμε με την καλίμπα! Η καλίμπα είναι πληκτροφόρο όργανο που διαφέρει όμως από τα άλλα αυτής της οικογενείας. Διαθέτει μεταλλικές ράβδους και πολλές φορές είναι κατασκευασμένη από ζωγραφισμένο φλοιό καρύδας. Επειδή οι νότες της περιορίζονται σε μία συγκεκριμένη κλίμακα, είναι πολύ εύκολο να παίξει κάποιος, ακόμα και αν δεν έχει βασικές γνώσεις μουσικής!

 

🎵 Βροχοποιός ή rainstick

Ο βροχοποιός είναι ένα ξύλινο μουσικό όργανο σε σχήμα ραβδιού, το οποίο υπάρχει σε διάφορα μεγέθη και παράγει έναν υπέροχο και μοναδικό ήχο. Μπορεί να παράγει τον ήχο της καταιγίδας με ένα απλό κούνημα! Μπορεί επίσης να γίνει και ένα καταπληκτικό μουσικό όργανο με την κατάλληλη εξάσκηση. Extra tip: ο βροχοποιός και η καλίμπα βγάζουν ήχους κατάλληλους για γιόγκα και διαλογισμό!

 

🎵 Καχόν

Το καχόν είναι ένα κρουστό μουσικό όργανο που προέρχεται από το Περού. Μοιάζει με κουτί και βγάζει ήχους, όταν χτυπά κανείς το μπροστά ή το πίσω μέρος του με τα χέρια, με τα δάχτυλα και με άλλα αντικείμενα, όπως βούρτσες, μπαστούνια, ακόμη και σφυριά! Το καχόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα είδη μουσικής, όπως φλαμένκο, pop και ethnic, και απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία από τον μουσικό.

 

🎵 Χανγκ

Το χανγκ είναι ένα κρουστό μουσικό όργανο, το οποίο στην όψη θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μαγειρικό σκεύος και μίνι ιπτάμενο δίσκο (δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς!), και το οποίο, παρά το περίεργο του σχήματός του, βγάζει έναν πολύ όμορφο και μελωδικό ήχο! Στο εσωτερικό του δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο αέρας. Οι μουσικοί του χανγκ είναι αυτοδίδακτοι, καθώς δεν διδάσκεται σε κανένα ωδείο. Το μόνο του μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή του λόγω του τρόπου κατασκευής του. Αξίζει να ψάξετε την ιστορία του και το πού κατασκευάζεται.

 

Πολύ θα ήθελα να δω πάντως ένα συγκρότημα με όλα αυτά τα όργανα μαζί! Ως το επόμενο τεύχος, BANALιεύουμε αβέρτααα!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου