When you explain it, it becomes BANAL.

Banalιεύοντας στο ίντερνετ #16

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Banalιεύοντας στο ίντερνετ #16

Γεια σας, γεια σας, γεια σας!

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και μέσα στο καρκαήλι, η αγαπημένη σας Χειμώνα είναι εδώ για να σας χαρίσει και πάλι στιγμές διαδικτυακής δροσιάς! Αυτή τη φορά δεν θα ασχοληθώ με τη μουσική, που τόσο λατρεύω, ούτε με το θέατρο, που υπεραγαπώ. Θα ασχοληθώ με τον αθλητισμό! Αλλά, επειδή δεν θα με έλεγες και κολοφώνα του αθλητισμού, θα σας παρουσιάσω κάτι πιο εναλλακτικό, κάποια από τα πιο ασυνήθιστα αθλήματα του κόσμου τούτου!

Ξεκινάμε με ένα άθλημα από το Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Το ferret-legging προήλθε από τους ανθρακωρύχους. Πρόκειται για ένα τεστ αντοχής, καθώς οι αγωνιστές τοποθετούν ζωντανά κουνάβια στο παντελόνι τους και τα παγιδεύουν, κλείνοντας τα μπατζάκια τους. Όποιος αντέξει πιο πολύ, κερδίζει! Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 5 ½ ώρες! Δεν είναι με τα καλάκια τους οι άνθρωποι!

Bossabol! Το παιχνίδι αυτό ξεκίνησε στην Ισπανία. Μοιάζει με βόλεϊ και σχεδόν παίζεται το ίδιο. Έχει εξελιχθεί με τα χρόνια. Το βασικό είναι ότι παίζεται με τραμπολίνο (ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ;)! Οι κανόνες είναι οι ίδιοι, αλλά το άλμα είναι πολύ ευκολότερο. Μπορείς και να την κλωτσήσεις, αλλά και να τη χτυπήσεις την μπάλα με τα χέρια. Χρειάζεται πολλή ενέργεια για αυτό το παιχνίδι –λογικό, για τραμπολίνο μιλάμε!–, αλλά είναι από τα πιο διασκεδαστικά αθλήματα, αν είσαι θεατής.

Cheese-rolling! Καλά, μιλάμε για άθλημα, όχι αστεία! Η Αγγλία κεντάει απόψε! 200 χρόνια τουλάχιστον αυτό το παιχνίδι εξακολουθεί να παίζεται στην Αγγλία. Κάθε χρόνο άνθρωποι συγκεντρώνονται στην κορυφή του λόφου Coopers, ο οποίος είναι πολύ απότομος. Στην κορυφή ένας διαιτητής θα κυλήσει ένα κεφάλι τυρί, το οποίο, μόλις ξεκινήσει, θα πρέπει ο καθένας να το κυνηγήσει. Οι περισσότεροι φυσικά και θα πέσουν! Όποιος το πιάσει, το κερδίζει κιόλας! Γιατί ή παίρνεις βραβείο ή δεν παίρνεις! Μισές δουλειές τώρα; Μη μιλήσω για τις μελανιές από τις τούμπες!

Και πάμε στην Ιαπωνία με το yukigassen. Καλά, αγωνισματάρα! Στην ουσία, είναι ομαδικός χιονοπόλεμος! Δύο ομάδες των 7 παικτών διαγωνίζονται προσπαθώντας να πετύχουν τους παίκτες της άλλης ομάδας. Όταν η χιονόμπαλα ακουμπάει αντίπαλο παίκτη, εκείνος αποβάλλεται. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα εξολοθρεύσει περισσότερους παίκτες. Ωραία και νοικοκυρεμένα!

Αυτά λοιπόν ήταν τα υπεραθλήματα! Καλό καλοκαίρι και, ως το επόμενο τεύχος, ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΓΩΤΑ!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου