When you explain it, it becomes BANAL.

Banalιεύοντας στο ίντερνετ #3

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Banalιεύοντας στο ίντερνετ #3

Γεια σας και πάλι, λατρεμένοι μας αναγνώστες! Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε ξανά με ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, τη μουσική! Είναι το δεύτερο μέρος της στήλης του προηγούμενου τεύχους, που περιλαμβάνει λίγους ακόμη από τους αγαπημένους μου νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες που αξίζει να ακούσει κανείς. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν!

 

✏️ Σμαράγδα Αλεξανδρή | Κατά κόσμον Sma Rag Da. Η Σμαράγδα είναι μία εξαίρετη καλλιτέχνις με ιδιαίτερη προσωπικότητα, από τις ελάχιστες στο είδος της, και αυτό φαίνεται και στα τραγούδια της. Η φοίτησή της σε Μουσικό Σχολείο και οι μουσικές σπουδές της στο Λονδίνο βοήθησαν, ώστε το μουσικό της ταλέντο, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο της, να την οδηγήσουν στη δημιουργία και την παραγωγή μερικών από τα πιο εμπνευσμένα τραγούδια που υπάρχουν, όπως το Too sad to function και το Διαστημόπλοιο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στις απίστευτες διασκευές της Τσοπανάκος ήμουνα και Αθαμανία Όμορφη.

✏️ Θοδωρής Βουτσικάκης | O Θοδωρής Βουτσικάκης έχει ξεχωρίσει για τις συνεργασίες του με σπουδαίους δημιουργούς, για τους ρόλους που ερμηνεύει στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας του. Η πολυετής συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου οδήγησε στην πρώτη μεγάλη προσωπική του περιοδεία με την υπογραφή της σπουδαίας στιχουργού, καθώς και στην εμβληματική δισκογραφική σύμπραξή του με τον βραβευμένο με Όσκαρ Ιταλό συνθέτη Νικόλα Πιοβάνι, που έκανε τη χρονιά που πέρασε όλους τους Έλληνες να τραγουδούν πως «ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ». Δεν είναι τυχαίο που ο Νικόλα Πιοβάνι έγραψε γι’ αυτόν το εξής: «Το να ακούω τα τραγούδια μου στα Ελληνικά, τραγουδισμένα από τη φωνή του, είναι ένα συναίσθημα πολύ δυνατό. Συγκινητικό». Το 2017 ξεχώρισε ως Ερωτόκριτος στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ έχει συνεργαστεί και με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού μουσικού στερεώματος.

✏️ Σίλια Κατραλή | Η Σίλια Κατραλή μάς έχει συστηθεί με τον παράξενο τίτλο «τραγουδοηθοποιός». Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο Ελεύθερο κάμπινγκ, ένα άλμπουμ στο οποίο η ίδια υπογράφει την πλειονότητα των στίχων και κάποιες μουσικές, ενώ φέτος την είδαμε και στον ρόλο της Κριστίν στις Άγριες Μέλισσες. Τη μάθαμε με το Χαμογέλα, μια διασκευή στο ομώνυμο τραγούδι του Μανώλη Φάμελλου με ένα πολύ ιδιαίτερο βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία της Έφης Γούση.

 

Αυτοί ήταν, λοιπόν, οι αγαπημένοι μου νέοι καλλιτέχνες που πιστεύω πως αξίζει να γνωρίσει κανείς. Απολαύστε τους! Καλή ακρόαση, και έως το επόμενο τεύχος που θα τα ξαναπούμε, να περνάτε καλά και να είστε ακόμη καλύτερα!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου