When you explain it, it becomes BANAL.

Banalιεύοντας στο ίντερνετ #4

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Banalιεύοντας στο ίντερνετ #4

Γεια σας, γεια σας, γεια σας!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και μας έχουν λείψει τόσο μα τόσο τα ταξίδια! Όμως ποια είναι εδώ; Μα η Εύη σας, φυσικά, που banalίευσε στο ίντερνετ κάποιες υπερτέλειες σελίδες, οι οποίες θα σας ταξιδέψουν σε διαφορετικές δεκαετίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας! Πάμε, λοιπόν!

✏️  https://radiooooo.com Με αυτή την πλατφόρμα, επιλέγεις μια χώρα, διαλέγεις μια δεκαετία, και αρχίζει να παίζει ένα τραγούδι από τότε. Μπορείς, μάλιστα, να διαλέξεις και το στυλ του τραγουδιού. Δικό μου αγαπημένο είναι το ότι, αν πατήσεις πάνω στο μισοβουλιαγμένο καράβι στον Ατλαντικό, ακούς το ορίτζιναλ soundtrack του Τιτανικού! Τέλειο;

✏️ https://randomstreetview.com Μπαίνοντας σε αυτή την πλατφόρμα, βγαίνεις σε έναν τυχαίο επαρχιακό δρόμο του κόσμου –οπουδήποτε– και, πατώντας NEXT, εναλλάσσονται οι περιοχές και βλέπεις φύση ανά τον κόσμο, να χορτάσει το μάτι σου. Μπορείς, βέβαια, με το ποντίκι να πας το ανθρωπάκι όπου εσύ θες και να ανακαλύψεις και διπλανές πόλεις, βρε αδερφέ! Θα σε περιορίσω εγώ; Όοοχι!

✏️ www.window-swap.com Εδώ μπορείς να δεις τη θέα από παράθυρα ανά τον κόσμο ακούγοντας χαλαρωτική μουσική! Ήρθες, λοιπόν, κουρασμένος από τη δουλειά ή είσαι πηγμένος από το διάβασμα για τη σχολή σου; Μπες εδώ και χαλάρωσε ταξιδεύοντας νοερά και απολαμβάνοντας τους ήχους μιας πολύ χαλαρωτικής μουσικής που θα διώξει το στρες μακριά!

✏️ www.intonature.gr Και αν δεν είσαι παιδί της πόλης, αλλά περισσότερο του βουνού και της φύσης, έχω φροντίσει και για ’σένα. Τι νόμιζες, βρε; Θα σε ξεχνούσα; Μπες σε αυτή την πλατφόρμα, επίλεξε ένα από τα μέρη που θες και άκουσε ήχους δασών από όλον τον κόσμο! Αχ, τι άλλο θα κάνω για εσάς! Λύσεις για όλους σας έχω!

✏️ www.flyandlisten.com Για το τέλος έχω αφήσει μία ακόμη πλατφόρμα με την οποία μπορείς να ταξιδέψεις, έστω και με digital τρόπο, όπου εσύ επιλέξεις. Μπορείς να «πετάξεις» σε διάφορα μέρη και να ακούσεις τοπικά ραδιόφωνα, ενώ κάνεις την ψηφιακή πτήση σου. Πώς λειτουργεί; Διαλέγεις μια χώρα από τη λίστα πάνω δεξιά και ύστερα το τοπικό ραδιόφωνο από κάτω δεξιά. Έτσι, ακούς το ραδιόφωνο και ταυτόχρονα βλέπεις βίντεο από την εκάστοτε χώρα, τραβηγμένα από drones. Η εφαρμογή δεν έχει διαφημίσεις. Και ναι: έχει δημιουργηθεί από Έλληνα!

Μέχρι το επόμενο τεύχος, ταξιδέψτε ψηφιακά άφοβα και, όταν πια λεφτερωθούμε, δώστε του να καταλάβει και στην πραγματικότητα! 

Μοιράσου το με αγαπημένους σου