When you explain it, it becomes BANAL.

Banalιεύοντας στο ίντερνετ #7

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Banalιεύοντας στο ίντερνετ #7

Γεια σας, γεια σας, και καλή χρονιά να έχουμε!

Άλλη μία δύσκολη χρονιά πέρασε και μία νέα ήρθε. Κι εγώ εδώ σταθερά, να σας προτείνω όμορφες σελίδες, για να περνούν οι στιγμές σας πιο ευχάριστα και πιο εποικοδομητικά! Σε αυτό το τεύχος θα απευθυνθώ κυρίως στους χρήστες του Facebook, προτείνοντας κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες που υπάρχουν. «Κάποιες», γιατί είναι πολλές. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν!

Όλα ξεκίνησαν, όταν δημιουργήθηκε η σούπερ σελίδα «Γαλήνιος Ωκεανός». Η διαχειρίστρια τη δημιούργησε, ώστε ο καθένας από εμάς να ανεβάζει φωτογραφίες, πληροφορίες και φαν φακτς από διάφορες χώρες και ταξίδια, ώστε στις δύσκολες μέρες που διανύουμε να υπάρχει μια ελπίδα και μια αχτίδα φωτός, αλλά και μια έμπνευση προς τους μελλοντικούς ταξιδιώτες. Επίσης, όποιος έχει κάποια απορία για κάποιο ταξίδι που θα κάνει, την εκφράζει και βρίσκει βοήθεια μέσα από την κοινότητα!

Ύστερα ακολούθησε η σελίδα «Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ». Σε αυτή την υπερσελίδα, η διαχειρίστρια ανεβάζει διάφορες πληροφορίες για χώρες και μέρη που ούτε που φανταζόμαστε κάποιοι, και μάλιστα με την πιο ωραία και παιχνιδιάρικη περιγραφή. Αν διδασκόμασταν έτσι στο σχολείο Γεωγραφία, σίγουρα θα παίρναμε όλοι «20»!

Μετά ήρθε η σελίδα «Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα». Με αφορμή κάποια ζώα που υπάρχουν σε συγκεκριμένες χώρες μόνο, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία σελίδα αποκλειστικά και μόνο για ζώα! Σε αυτή τη σελίδα, λοιπόν, ανεβαίνουν σπάνια ζώα με πληροφορίες και περιγραφή που θα λατρέψετε, αλλά και απλά, καθημερινά ζώα που κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη.

Και τώρα πάμε σε κάτι άλλο! «Οι σημαίες είναι πολύ κουλ»! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν τόσο πολλές σημαίες στον κόσμο! Σημαίες κρατών, κρατιδίων, πολιτειών, κομητειών, επαρχιών, και δεν συμμαζεύεται! Σημαίες πολύχρωμες, αλλά και σημαίες διαφόρων σχημάτων που οφείλουν το σχήμα τους σε ιστορίες που αξίζει να μάθει κανείς.

Και φύγαμε για κάπου μακρύτερα, στο διάστημα! Γιατί; Γιατί «Το διάστημα είναι πολύ κουλ», φυσικά! Πληροφορίες για πλανήτες, αστέρια, δορυφόρους, όλα στο πιάτο... εεε... στην οθόνη σας! Να μη χορταίνετε να μαθαίνετε!

Και για το τέλος σας αφήνω τι; «Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ»! Και ξέρετε και κάτι; Είναι! Και είναι τόσο πολλές, που δεν πάει το μυαλό σας. Τόσα είδη, χρήσιμες αλλά και «άχρηστες», ή μάλλον καλύτερα... αχρείαστες, θα έλεγα, που δεν θα το πιστεύετε!

Καλή απόλαυση, λοιπόν, και τα λέμε στο επόμενο τεύχος!


Μοιράσου το με αγαπημένους σου