When you explain it, it becomes BANAL.

Πολωνία: Murzasichle

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Πολωνία: Murzasichle

Φίλες, φίλοι και αγαπητά μη δυαδικά άτομα, καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα επεισόδιο του «Ταξιδεύοντας με τον Eleftherium». Αυτή τη φορά δεν θα σας μιλήσω για κάποιο πρόγραμμα του Εράσμους ξανά, αλλά για μια περιοχή στην Πολωνία που δεν την ξέρει κανείς, αλλά εγώ την έμαθα λόγω (μαντέψτε πώς!) του Εράσμους.

Σας παρουσιάζω... το Murzasichle (προφέρεται «Μουζασίχλε»)! Θέλεις τρομακτικά σπίτια; Τα έχει! Θέλεις θεματικό πάρκο με αναρρίχηση και όλα τα σχετικά; Το έχει! Θες δίπλα σου το Ζακοπάνε, που μοιάζει με τα Γιάννενα; Το έχει! Θες και ένα βουνό με δύο μεγάλες λίμνες στις κορυφές του; Το έχει και αυτό! Ε και, τέλος, θέλεις μπουζούκια; Ok, δεν τα έχει, αλλά πάμε!

Το Murzasichle έχει (*opens Wikipedia*) 1.100 κατοίκους, αλλά έχει επίσης και λεωφορεία, ευτυχώς! Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν τα βουνά Τάτρα με τη μαγευτική, ανεπανάληπτη λίμνη Μόρσκι Όκο στην κορυφή. Η λίμνη αυτή αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ωραία μέρη που θα δει κανείς στη ζωή του, είτε πάει χειμώνα είτε καλοκαίρι είτε όποτε θέλει. Σε κοντινή απόσταση από το Murzasichle, τέλος, υπάρχει το Ζακοπάνε, που αναφέρθηκε και παραπάνω. Μία πανέμορφη περιοχή, με το ποταμάκι της, το τελεφερικάκι της, τα παραδοσιακά της μαγαζάκια και σπίτια... μία κυρία, τέλος πάντων! 

Φίλες, φίλοι, φίλα, μέχρι το επόμενο άρθρο, «ατουταλέ», «ορεβουάρ» και «μπον βουαΓΙΑΖΖΖ»!



Μοιράσου το με αγαπημένους σου