When you explain it, it becomes BANAL.

Βάλε καφέ να σ’ τα πω #1

Λεωνίδας Λαζέλης

Λεωνίδας Λαζέλης

Ιανουάριος 22, 2021

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Βάλε καφέ να σ’ τα πω #1

Γεια σου, Λεωνίδα. Εδώ και 6 μήνες είμαι σε σχέση μ’ ένα παιδί που μου αρέσει πολύ, όμως πολλές φορές με κάνει να νιώθω ανασφάλεια. Του αρκεί να βρισκόμαστε ανά 2-3 μέρες και τις περισσότερες φορές βρίσκεται με τους φίλους του. Επιπλέον, πατάει like σε φωτογραφίες άλλων κοριτσιών και απαντάει σε μηνύματα που του στέλνουν. Όταν το συζητάω, θεωρεί πως γκρινιάζω. Πώς θα καταλάβει ότι μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί του και ότι με κάνει να νιώθω ασφάλεια;

Αγαπητή φίλη,

Πιστεύω πως καλό είναι ν’ αναρωτηθείς γιατί επιτρέπεις στον εαυτό σου να νιώθει έτσι. Οι άνθρωποι πολλές φορές κάνουν πράγματα που δεν τα θεωρούν άσχημα. Αναρωτήσου γιατί νιώθεις έτσι. Μην ξεκινάς συνεχώς τις ίδιες κουβέντες για θέματα που θα έχουν την ίδια κατάληξη. Το να ζητάς από κάποιον να αναλάβει την ασφάλειά σου, προσδίδει το βάρος μιας υπερβολικής ευθύνης. Αν νιώθει πως δεν τον καταλαβαίνεις όταν σου μιλάει, ίσως αυτό τον ωθεί στο να μη σου λέει ακριβώς ό,τι σκέφτεται, επειδή φοβάται την «γκρίνια». Χαλάρωσε και βρες ενδιαφέροντα που σε κάνουν να μην καταλαβαίνεις πώς περνάνε αυτές οι μέρες που δεν βρίσκεστε. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, αφού αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε, δεν μπορεί να μας το προσφέρει κανείς πέρα από εμάς.


Θέλεις να μοιραστείς κάποιο πρόβλημά σου; Όχι πως έχω λύσει τα δικά μου, αλλά μπορεί να βοηθηθούμε κι οι δυο. Βάζω καφέ να μου τα πεις, και σου υπόσχομαι πως... what happens during coffee, stays there.


Λεωνίδας Λαζέλης | valekafe@yahoo.com


Μοιράσου το με αγαπημένους σου