When you explain it, it becomes BANAL.

Βάλε καφέ να σ’ τα πω #5

Λεωνίδας Λαζέλης

Λεωνίδας Λαζέλης

Σεπτέμβριος 13, 2021

Το thumbnail του άρθρου με τίτλο Βάλε καφέ να σ’ τα πω #5

Εδώ και κάποιους μήνες έχω χάσει το ερωτικό ενδιαφέρον μου. Δεν με νοιάζει να έχω την επαφή, ούτε να φλερτάρω. Ωστόσο, καθημερινά νιώθω πως κάτι μου λείπει και χρειάζομαι μέσα στη μέρα, για να νιώθω ολοκληρωμένη. Πιστεύεις πως αυτό το κάτι είναι μια σχέση; Κι αν ναι, γιατί δεν με τραβάει να βγω ραντεβού ή να γνωρίσω άτομα;

Αγαπητή φίλη,

Με τα χρόνια προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου πως μια σχέση δεν σου είναι απαραίτητη, για να πετύχεις την ολοκλήρωση, αλλά, στην τελική, αυτό ισχύει με έναν διαφορετικό τρόπο. Ένας σύντροφος μπορεί να είναι όλα αυτά που θα θέλαμε να είμαστε εμείς. Έχοντας αυτό σαν μπούσουλα, συμφωνώ με το «άλλο μισό», πράγμα που, όμως, δεν σημαίνει ότι αυτό το μισό μάς καθιστά ολοκληρωμένους. Κάθε ομάδα αποτελείται από ολόκληρα μέλη, αυτά καθ’ αυτά. Έτσι και σ’ ένα ζευγάρι! Μπορεί οι άνθρωποι που το απαρτίζουν να περνάνε υπέροχα μαζί, αλλά αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως δεν απαιτείται ο καθένας τους να τα έχει βρει με τον εαυτό του πρώτα, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει και στο σύνολο. Όπως βλέπω, λοιπόν, τα πράγματα, πιστεύω πως, για να ολοκληρωθείς, δεν χρειάζεται να βρεις το άλλο σου μισό, μα τον εαυτό σου.

 

Θέλεις να μοιραστείς κάποιο πρόβλημά σου; Όχι πως έχω λύσει τα δικά μου, αλλά μπορεί να βοηθηθούμε κι οι δυο. Μη διστάσεις, στείλε ανώνυμο μήνυμα στο valekafe@yahoo.com! Βάζω καφέ να μου τα πεις και σου υπόσχομαι πως... what happens during coffee, stays there.


Μοιράσου το με αγαπημένους σου